Cranio sacraal therapeut

Als cranio sacraal therapeut kan ik je op verschillende manieren van dienst zijn. Wellicht het belangrijkste aspect van het werk als therapeut is dat ik je vaak kan helpen antwoorden op de voor jou essentiële levensvragen te vinden. Daarvoor zorg ik dat jij gemakkelijker en vaker echt contact kunt maken met zowel jouw lichaam als jouw gevoelens. Precies dat is dan ook noodzakelijk om de antwoorden te vinden op vragen die je al zo lang bezighouden.

Michel Berkelaar, craniotherapeut

Optimaal profiteren van de belangrijke ontdekkingen van John E. Upledger

Tijdens het werk als cranio sacraal therapeut, profiteer ik optimaal van het vele goede werk van de grondlegger van de craniosacraal therapie, John E. Upledger. Hij ontwikkelde het deels uit eigen ervaringen. Zo ontdekte hij dat plekken met spanning in het lichaam bij de behandeling met lichte aanrakingen vaak samengingen met emoties en herinneringen, die dus door de behandeling opgeroepen werden. Upledger werkte vervolgens technieken uit die bijdragen aan het uiten en verwerken van emoties. Deze technieken noemen we de SER technieken: Somato-Emotional-Release.

Het is verstandig voor een reeks behandelingen bij mij als cranio sacraal therapeut te kiezen

Tijdens mijn werk als cranio sacraal therapeut bedien ik me vooral van zeer subtiele en lichte aanrakingen. Dit combineer ik met de dialoog. De behandeling kun je eveneens zien als een waardevolle mindfulness oefening, want vooral door de subtiele en zachte aanrakingen zal je aandacht getraind worden. Het is verstandig te kiezen voor een reeks behandelingen. De resultaten van de behandelingen zijn vaak verrassend. Zo zul je na een aantal behandelingen vaak een nadrukkelijke afname voelen van lichamelijke klachten. Je leert bovendien om de aandacht bewust naar lichaam en jouw gevoel te richten en om die aandacht daar ook te houden.

Deze therapie laat je diepe ontspanning voelen en biedt je inzicht in jouw eigen gedragspatronen

Mijn werk als cranio sacraal therapeut biedt je echter meer. Ik leer je kennismaken met een diepe ontspanning en leer je hoe je die staat zelf kunt bereiken. Door diepere aandacht kan je lichaam je inzichten bieden en antwoorden bieden op vragen als wat bijvoorbeeld op dat moment jouw behoeften zijn en of je de juiste keuzes maakt. Je krijgt daarnaast zelf vaak ook duidelijk inzicht in je eigen gedragspatronen. Daarmee is wel duidelijk geworden dat mijn werk als cranio sacraal therapeut je veel kan bieden. Craniosacraal therapie heeft iedereen simpelweg heel erg veel te bieden.