Ervaringen van cliënten

“Michel is een aardige vriendelijke man, met een luisterend oor. Na iedere behandeling merkte ik verschil. De behandelingen werkten nog door nadat ik er was geweest.”


“Mijn ervaring: De therapie bij Michel ervaar ik als erg ondersteunend en helend. Of ik een thema wil verkennen, van een fysieke klacht af wil, ergens aan wil werken of juist helemaal geen zin heb om te ‘werken’, en gewoon lekker wil liggen, het kan allemaal. Michel luistert en werkt met veel aandacht, inzicht en oprechte betrokkenheid en stemt de behandelingen zorgvuldig af op mij en samen met mij. Ik ben verrast over de variatie aan ‘tools’, waar hij mee kan werken. Ik kom altijd tot rust en in een diepe(re) ontspanning. En in die ontspanning dienen zich mijn eigen weten, mijn eigen inzichten en mijn eigen wijsheid als vanzelf steeds weer aan. En daar gaat het uiteindelijk om.”


“Michel is een fijn mens, die met zachtheid en aanraking je helpt om je huidige zijn te ervaren: de rust, het verdriet, de pijn, de warmte – alles mag er zijn. Ik was opzoek naar een therapie die met minder woorden een stukje aan kon raken waarmee ik verder kon en Michel heeft me met behulp van craniosacraal therapie daar mee geholpen. De mooie bijkomstigheid (voor mij niet het doel) was dat er een aantal lichamelijke klachten ook verminderden.”


“Michel is een prettig persoon, waar ik mij meteen bij op mijn gemak voelde. Hij heeft mij enorm geholpen met het leren contact maken met mijn gevoel.”


“De craniosacraal-behandelingen brachten me dichter bij de verwerking van oude en meer recente emotionele pijn. Het zorgde voor inzicht en gaf me na afloop een opgelucht gevoel. Michel weet met respect en doortastendheid het proces te begeleiden en de kracht van deze zachte aanraking uit te dragen.”


“Ook al had ik voor mezelf geen goed omschreven hulpvraag werd deze al in het eerste gesprek duidelijk voor me door het grote inlevend vermogen en de doeltreffende vragen van Michel. Zijn verdieping en uitleg in de gesprekken erna zorgde voor verheldering van de voor mij voorheen onbewuste gevoelens, die ik vervolgens samen met hem een plek kon gaan geven zonder ze uit te weg te gaan of juist direct naar oplossingen te hoeven zoeken. De craniosacraaltherapie heeft die ervaring ondersteund door me te laten voelen waar mijn letterlijke pijnpunten maar ook krachten zitten. Michel heeft me de spiegel voorgehouden waar ik naar op zoek was, en waar ik sindsdien nog altijd zonder angst in durf te kijken als ik daar behoefte aan heb. Dank je wel hiervoor!”


Rust, respect, dankbaarheid komt in me op als ik aan alle sessies denk. Veel geleerd over voelen in mijn lijf, daarmee contact maken, de energie die door je lijft stroomt voelen en de blokkades ontdekken en kijken hoe die uit je lijf mogen gaan. Ik gebruik nu nog het anker die we geplaatst hebben om een krachtig gevoel op te roepen. Heel langzaam aan durfde ik toe te geven aan wat mijn lijf vertelde, door de zachte, respectvolle aanmoediging die ik daarvoor nodig had. Alle tijd werd genomen om te kijken hoe jij verder kunt komen, gebruik makend van de wonderen van dit vak, een aanrader. 


“In een veilige sfeer, heb ik met Michel kunnen werken aan meer lichaamsbewustzijn en een betere doorstroming en ontspanning in mijn lichaam. Met fijne gesprekken zijn onbewuste emoties bewust geworden en vrijgegeven en heb ik geleerd, dat je in gesprek kunt gaan met je innerlijke criticus en afweermechanismen. Dat je altijd keus hebt, hoe je wil reageren.
De zachte aanpak, maar ook het precieze onderzoek, naar de kern waarover het gaat en elke keer ook weer teruggaan naar je gevoel, sprak me erg aan.”


“I started the cranio sacral therapy due to a burnout.
I immediately had a good connection with Michel, I felt in a safe environment where I could open up to share what was going on in my life.
He taught me to get in touch with repressed feelings and what is even more important how to process them and get them out of my body, and what a difference it made in how I felt immediately after such a session.
He also taught me how to recognize stress in my body and what to do to get rid of it.
I just came back from holidays and walked 10 km in the mountains everyday whereas a few months ago it was difficult just to do the day to day activities.
I fully recommend his sessions.”


De behandelingen bij Michel heb ik als zeer positief ervaren. Ik heb me comfortabel en ondersteund gevoeld. Michel is een hele vriendelijke, empathische en intelligente man. Hij is van veel markten thuis wat een belangrijke en waardevolle aanvulling voor mij was op de craniotherapie.