Sacraal therapie

Sacraal therapie heeft iedereen veel te bieden. Dat durf ik vanuit mijn hoedanigheid als cranio sacraal therapeut en op basis van mijn ervaring wel te zeggen. Toch zal niet iedereen bij het horen van de term sacraal therapie precies weten wat het is en vooral wat het ook jou kan bieden.

Bij voorkeur kies je voor een reeks behandelingen

Kies je voor sacraal therapie, dan kies je voor een reeks behandelingen. Dan namelijk is de kans het grootst om optimaal te profiteren van alles wat craniosacraal therapie voor je kan betekenen. In eerste instantie kies je voor sacraal therapie als je wilt dat de lichamelijke klachten die je hebt afnemen. Om dit te bewerkstelligen bedien ik mij als therapeut van zeer zachte en subtiele aanrakingen en de dialoog. De aanrakingen en de dialoog zorgen voor een gevoel van ontspanning en niet zelden vallen cliënten gedurende de behandeling in slaap.

Je leert hoe je zelf een staat van diepe ontspanning kunt bereiken

Sacraal therapie leert je ook om de aandacht bewust naar het lichaam en jouw gevoel te richten en die aandacht daar ook te houden. Wat veel cliënten die ik mag verwelkomen ook als zeer aangenaam ervaren, is dat ze kennis leren maken met een diepe ontspanning. Ik leer je bovendien hoe jij die ontspanning zelf kunt bereiken. Door de diepe aandacht voor je lichaam, krijg je gemakkelijk inzichten. Wat is het waar je op dat moment precies behoefte aan hebt en wat is voor jou de juiste keuze? Ook krijg je wanneer je kiest voor sacraal therapie vaak extra inzicht in jouw eigen gedragspatronen.

Ja, je mag best spreken van aandachtsoefening

Ja, de geboden therapie mag je best een aandachtsoefening noemen, en dat geldt voor zowel de therapeut als de cliënt. Centraal staat vooral waarnemen zonder oordelen van alles wat in jouw aandacht voorbij komt. We danken deze bijzondere therapie overigens vooral aan John E. Upledger, die dé grondlegger van deze therapievorm is. Nog dagelijks profiteren we van zijn inzichten en zijn visie. Hij ontwikkelde de therapie op basis van vooral eigen ervaringen, gecombineerd met de kennis van de specialist in craniale osteopathie, William Sutherland.

John E. Upledger ontwikkelde nieuwe manuele technieken

John E. Upledger

Op basis van zijn ervaringen en de gedeelde kennis, ontwikkelde Upledger een innovatieve manier van toepassing van manuele technieken. Zo besteedde de grondlegger van de sacraal therapie extra aandacht aan de botten van de schedel en paste hij later ook andere fasciale technieken toe.